Peters & Van Leeuwen is opgericht in 1998 door Wim van Leeuwen en Piet Peters, twee mannen met een passie voor gebouwen en constructie. Na de pensionering van Wim in 2010 heeft Henk van Vliet zijn plek overgenomen. Door de jaren heen hebben wij ons netwerk verder uitgebreid en kennis verdiept. Deze ontwikkeling heeft ons over de landsgrenzen getrokken en ook daar mogen wij doen waar wij goed in zijn: het ontwerpen, berekenen en tekenen van gebouwconstructies. Onze toewijding, flexibiliteit en klantgerichtheid zijn door de jaren heen uiteraard onveranderd gebleven.

Onze mensen
Henk en Piet – beide hoofdconstructeurs – werken samen met een hecht team van tekenaars en constructeurs die zijn allemaal technisch opgeleid en specialisten pur-sang. Door de combinatie van ervaring en expertise zijn wij in staat om de wensen van onze klanten adequaat in kaart te brengen om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Samenwerking
De uitvoering van een bouwproject doe je niet alleen, daarom is een goede samenwerking met alle betrokken partijen binnen een bouwproject essentieel.

Door de jaren heen hebben wij ons netwerk zorgvuldig opgebouwd en kunnen wij stellen dat onze partners stuk voor stuk deskundig zijn, en een rugzak vol ervaring met zich meeneemt. 

Heldere communicatie en duidelijk afspraken zijn belangrijke factoren voor een goede samenwerking met alle betrokkenen om gezamenlijk tot het gewenste resultaat te komen.

In opdracht van onze opdrachtgevers maken wij een constructief ontwerp en berekenen wij het ontwerp van de architect en maken aansluitend de bouwtekeningen voor de aannemer. Maar wij doen meer! Liever een aanspreekpunt tijdens het gehele traject? Dan gaan wij ook aan de slag met het verkrijgen van de bouwvergunningen en nemen wij de controle en begeleiding over op de bouwplaats.

BIM
Wij werken met geavanceerde tekenprogramma Revit. Revit is een 3-dimensionaal tekenprogramma waarbij de modellen van zowel de architect, constructeur en eventuele mede-adviseurs zijn gekoppeld. Hierdoor verlopen de processen efficiënter en kan terugkoppeling naar de klant sneller gemaakt worden.