Ontwerp: Moen & van Oosten Architecten, Rotterdam

“Kleinschaligheid, snelle doorlooptijd voor passagiers en efficiënte processen achter de schermen zijn speerpunten en de kracht van Rotterdam The Hague Airport”, aldus de website van de luchthaven. “Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen en de positieve passagiersbeleving te blijven voldoen, was de tijd rijp voor een ingrijpende verbouwing”.

Met deze ingrijpende verbouwing worden drie belangrijke knelpunten in de terminal opgelost; de capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de vertrekterminal achter de veiligheidscontrole. In cijfers: aan ‘airside’ wordt ruim tien meter uitgebouwd, een toevoeging van circa 1.000m2 aan volume. Daarnaast wordt zo’n 1.500m2 van het bestaande volume verbouwd.

Alvorens de uitbreiding van de nieuwe vertrekhal kon starten, waren interne verbouwingen noodzakelijk. De ondergrondse bagage-afhandeling is inmiddels verplaatst en de ruimte die hierdoor is ontstaan wordt gebruikt voor de uitbreiding en verplaatsing van de nieuwe vertrekhal.

De eerste paal van de nieuwe vertrekhal is inmiddels geslagen, zowel een mijlpaal als startsein voor de verdere verbouwing. Peters & van leeuwen is aangesteld als hoofdconstructeur voor dit project.

Eerdere berichtgeving over project Rotterdam The Hague Airport, kunt u hier lezen >>